mvhe.blogg.se

10 - Inför lucia!

Kategori: Allmänt

Nu börjar det snart dra ihop sig till lucia, Då väntar luciatåg med Casper på dagis men även start med Jerker på hemmabanan! Nu är det dock isbana här i Boden, Känns spännande att han ska få starta med brodd vilket innebär en stor förändring i balansen.
 
Blir en fullspäckad vecka, men som tur är har Mats ledigvecka så vi har gott om tid.
 
Måndag blir det banjobb med Jerker, Klippning av häst på tisdag. Är i valen och kvalet om jag ska ge mig på en spårklippning på honom också eller om det blir helrakat. Han är redan klippt en gång i vinter innan vi opererade honom men nu ser han ut som en björn igen. Är alltid lika spännande att klippa Jerker.. Dock var han värre som hingst, då ville han brottas när man klippte bog, manke & framben + att han högg klippmaskinen när vi klippte huvudet. Spännande med andra ord.
 
Man brukar ju säga att hingsten "försvinner inte" i dom direkt när man kastrerar dom, Men på Jerker var det som att han fick en blixt i huvudet så vart han en "det" + en mamma & pappa-gris. Han var, kan man säga, väldigt hingstig. Finns många historier om Jerker, jag tror det är lättare att räkna upp vad han inte har gjort som hingst.

Det största problemet var väl egentligen att han åt så dåligt då stona var brunstiga och efterssom att han var klapphingst + leasinghäst så har vi fått "leva med det". Fick dock ett erbjudande om att köpa honom när vi ville operera honom (Efter att han hängde ut "paketet" i lopp) Så vi slog till direkt. Åkte med honom till Uleåborg där fantastiske Henrick Wickström utförde en buköppning på honom. Har nog aldrig vart så nervös i hela mitt liv. De flesta klapphingstar brukar tydligen ha kulan just ovanför den andra så den "åker ner" när man lägger dem upp och ner, Han sa redan innan han opererade att om kulan är långt inne i buken så är chansen ganska stor att den inte går att få ut. Men han lyckades "fiska ut den" även om den var högst upp i buken! Ni kan ju gissa hur glada vi var över det :-)
 
Färdigbabblat för idag, Fridens mina vänner!
(Moflos Jerker, Foto: Therese Kauppi)

 

Kommentarer

  • Camilla säger:

    Vad kostade den operationen? :)

    Svar: För OP & medicin både under besöket och medicinen han skulle ha efteråt + tanden dom drog ut så betalade vi 6295:- i svenska kronor, tror det vart 717 euro
    None None

    2012-12-09 | 09:15:18
    Bloggadress: http://unafraid.blogg.se

Kommentera inlägget här: